Betala enkelt och säkert med autogiro

Autogiro är ett bekvämare sätt att betala in sina räkningar på. Många glömmer varje månad att sätta in pengarna för hyran, betala bredbandsräkningen eller betala för sitt tv-abonnemang. Detta gör att man riskerar drabbas av ett inkassokrav vilket medför extra kostnader. Det kan också hända att leverantören av till exempel bredband eller kabel-tv stänger ned ditt abonnemang eftersom du inte har betalat din månadskostnad. Detta är idag helt onödigt eftersom autogiro gör det möjligt att automatiskt betala in dina räkningar vid ett visst datum varje månad eller kvartal. Autogiro fungerar genom att en överenskommelse görs mellan företaget och kunden. Detta medgivande till att pengar automatiskt dras från en kunds konto kan genomföras via företagets hemsida, via internetbanken eller genom att kunden skriver på ett fysiskt papper som skickats hem till honom eller henne.

 

Slipp tidskrävande betalningar
Att betala räkningar är något som stjäl mer tid än man kanske tror. Att läsa av ett långt OCR-nummer och mata in det på sin internetbank är mycket mer tidskrävande än det skulle kunna vara. Med autogiro slipper man hålla koll på alla räkningar och deras förfallodatum. Det enda man behöver göra är att lägga in alla mottagare och deras kontouppgifter på sin internetbank en gång. Man fyller sedan i hur mycket man ska betala och hur ofta betalningen ska ske. Den givna summan dras sedan så ofta som du angett och du kan lugnt känna dig säker på att alla räkningar är betalda i tid. Eftersom du alltid får ett meddelande några dagar innan räkningen förfaller så kan du alltid kontrollera så att du har tillräckligt mycket pengar på ditt konto. Detta är något som gör det mycket enklare för kunderna vilket gör att fler och fler företag erbjuder denna tjänst.Autogiro-1

 

Använd autogiro för att betala Canal Digital
Ett av alla företag som börjat erbjuda den här tjänsten till sina kunder är Canal Digital. Eftersom detta är ett företag som hanterar månadsprenumerationer så är autogiro ett självklart val. Företaget kan känna sig säkra på att deras kunder betalar i tid och kunderna slipper oroa sig över att man glömt bort att betala något. Det är kort sagt en betalningslösning som alla tjänar på.

originmag